Sallad på breasola och grillad melon

En härlig fräsch sommarsallad där smaker bryts men ändå harmonerar. Det går bra att byta ut melonen mot persikor eller någon annan somrig frukt.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

Sallad
200 g breasola
1 nät- eller honungsmelon
1 kruka ruccola
salt och peppar
olivolja
en bit getost
Dressing
1 dl creme fraiche
1 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
1 tsk fransk senap

Tillagning

Skär melonen i ganska stora bitar och grilla den på stekpanna eller grill

Blanda dressingingredienserna i en skål. Smaka av med salt och peppar.

Blanda den färdiga dressingen med ruccolasalladen på ett luftigt sätt.

Lägg först upp breasolan på varje tallrik, fortsätt med den grillade frukten och toppa med salladen.

Smaksätt med smulad getost och ringla över olivolja efter smak.

Fler liknande recept