En snabb, god och enkelt pastarätt som passar bra när det är krabbsäsong. Det går bra att använda salladskrabba som man köper på burk, men det är naturligtvis godare med färska råvaror. Att sörpla på de goda krabbenen är en annan höjdpunkt med den här rätten.
Pasta med het krabba
Ingredienser (4 portion)
250 g krabbkött (kött från 4 krabbklor)
8-10 ben från en krabba
2 chilifrukter
2 dl olivolja
1 vitlök
bladpersilja
500 g spagetti
pecorino
Tillagning
Fräs chilifrukt och vitlöken i olivoljan på medelhög värme
Koka spagettin enligt anvisningarna
Lägg ner krabbköttet och de håriga krabbenen (kan uteslutas) i olivoljan, låt puttra i några minuter.
Vänd ner den färdigkokta pastan i krabbröran och rör om ordentligt.
Servera med finhackad bladpersilja och pecorinoost. Ringla över olivolja.