God, snabblagad och nyttig sallad, det är tacosallad det!
Tacosallad
Ingredienser (4 portion)
600-700 g köttfärs, gärna blandfärs
1-2 påsar tacokrydda
4 tomater
1 rödlök
lite tacosås
massor av riven ost
isbergssallad
cocktailoliver
gräddfil
krämig guacamole
2 avokado
1 pressade vitlöksklyfta
1 msk limesaft
1 dl crème fraiche
3 krm salt
½ tsk cayennepeppar
½ hackad tomat
Tillagning
Börja med guacamolen: Dela och gröp ur avokadosarna och mosa dem.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
Ställ kallt i väntan på servering.
Hacka rödlök, tomater och cocktailoliver.
Strimla isbergssalladen.
Stek köttfärsen och blanda med tacokryddorna enligt anvisningar på förpackningen.
Bred ut isbergsalladen på fyra fat.
Lägg på tacofärsen.
Strö på tomat, rödlök, ost och oliver.
Toppa med tacosås och gräddfil.