Glöggryta

Julig gryta med massor av smak som mättar gott i vintermörkret.

Ingredienser (4 portion)

600-700 g biff
1 ½ dl röd vinglögg
2 rödlökar
smör till stekning
2 msk koncentrera kalvfond
1-2 tsk kinesisk soja
½ -1 tsk sambal oelek
½ dl färsk persilja
2 dl crème fraiche
1 msk maizena
1 dl skållad sötmandel

Tillagning

Skär köttet i bitar och lägg i en plastpåse.

Häll i ½ dl vinglögg och låt marinera i minst 1 timme.

Skala och klyfta löken. Ta upp och torka av köttet med hushållspapper.

Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta.

Fräs löken och lägg över den i grytan.

Rör i kalvfond, 1 dl vinglögg, soja, sambal oelek, persilja och crème fraiche.

Låt koka ca 5 minuter.

Rör ut maizena i lite vatten och rör ner i grytan.

Låt koka 2 minuter. Fräs mandeln i smör i en stekpanna tills den får färg.

Strö över mandeln.

Servera med bröd och en sallad.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält