
Julig gryta med massor av smak som mättar gott i vintermörkret.
600-700 g biff
1 ½ dl röd vinglögg
2 rödlökar
smör till stekning
2 msk koncentrera kalvfond
1-2 tsk kinesisk soja
½ -1 tsk sambal oelek
½ dl färsk persilja
2 dl crème fraiche
1 msk maizena
1 dl skållad sötmandel
Skär köttet i bitar och lägg i en plastpåse.
Häll i ½ dl vinglögg och låt marinera i minst 1 timme.
Skala och klyfta löken. Ta upp och torka av köttet med hushållspapper.
Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta.
Fräs löken och lägg över den i grytan.
Rör i kalvfond, 1 dl vinglögg, soja, sambal oelek, persilja och crème fraiche.
Låt koka ca 5 minuter.
Rör ut maizena i lite vatten och rör ner i grytan.
Låt koka 2 minuter. Fräs mandeln i smör i en stekpanna tills den får färg.
Strö över mandeln.
Servera med bröd och en sallad.