Vit glögg

Ett gott och enkelt recept på vit glögg. Glöggen blir godare hu längre den får stå och dra med kryddorna. Minst en vecka, men gärna en månad. Receptet ger ca 1 liter glögg.

Glöggryta

Julig gryta med massor av smak som mättar gott i vintermörkret.

Glühwein

Glühwein är en populär juldryck i Tyskland och andra tysktalande länder. Traditionellt har glühwein serverats som värmande dryck på tyska julmarknader. Glühwein liknar vår svenska glögg.

Skållad mandel

Att skålla mandel är enkelt att göra och gör det godare att äta mandeln. Skållade mandlar är vanliga till glögg tillsammans med russin.

Alkoholfri glögg

En glögg som passar till gravida, chaufförer och nykterister. Receptet ger ungefär 1 liter färdig alkoholfri glögg.

Glögg

Att göra sin egen glögg är både roligt och enkelt och det blir godare än man tror. Den här glöggen är en snabbvariant där man helt enkelt värmer ingredienserna tills glöggen nästan kokar.

Lussekatter

Lussebulle, saffransbröd, lussekatt eller saffransbulle är en självklarhet att servera till luciafikat den 13 december. Från början var lussekatten en överklassnjutning, men numera kan även en proletär äta den med gott samvete.

Adventspaj

En läcker och smakrik äppelpaj med mandelmasse- och pepparkakssmak. Det rekommenderas att man gör sin egen hemmagjorda mandelmassa.

Enkel pepparkaksdeg

Ett enkelt recept på pepparkasdeg. Degen gör man kvällen innan man ska baka papparkakor. Glöm inte julmusiken när det blir dags för pepparkaksbaket.

Pepparkaksrutor med lingontopping

Lingon och pepparkaka ger en härlig brytning i de här superenkla bakelserna. Blir man verkligen snäll av pepparkakor? Förr i tiden trodde man det, och den svensk-norsk-danske konungen Hans, som regerade 1497-1501, ordinerades pepparkakor för sitt usla humör. Det blev knappast sämre i alla fall!

Mjuk pepparkaka

Denna goda mjuka pepparkaka har mycket fuktighet i sig och är hållbar och saftig. Brytningen med de syltade apelsinskalen blir mycket raffinerad. Servera den i tjocka skivor till riktigt gott kaffe eller te. Mjuk pepparkaka är hållbar i ca 1 vecka i kyl och passar bra att frysa.

Mozartkulor

En försvenskad variant av hemlagade Mozartkulor. De är vanligast vid jul, men lika goda året om. Alla konditorier i Salzburg har sin egen variant på Mozartkulor. Vårt recept är inspirerat av de goda Mozartkulorna från Viktor Schmidt.