Biffräs

I familjen Ferrys frys ligger de många paketen med fryst älg fint packade. De är perfekta att kunna plocka fram och tina och banka ut till lövbiffar eller som här till strimlad biff. Servera med grönsaker, till exempel frysta wokgrönsaker som finns att köpa (på bilden är det hela förstärkt…

Glöggryta

Julig gryta med massor av smak som mättar gott i vintermörkret.

Bun Bo – wokad biff med nudlar

En liten bit ner på en smal tvärgata från Hang Gai står en ung pojke och strimlar halvfryst, rått biffkött med en kraftfull kniv. Det är eftermiddag, gatan är nästan lugn. Trottoaren är tom, men om en timme ska den vara restaurang igen. Endast en rätt står på menyn, bun…

Ångbåtsbiff – Biff anno 1926

Kommer du ihåg hur en gammaldags biff med lök smakade? En sådan där som serverades på olika ölkafeer och enklare matställen ända in på 1960-talet. Hittar du den idag är det kanske under beteckningen ångbåtsbiff. Det här är ett typiskt recept i Husmoderns kokbok, 17:e upplagan, utgiven 1926. Denna klassiska…

Ostfyllda köttfärsbiffar

En stor biff (drygt 200 g) innehåller ungefär 600 kcal. Med gräddsås och godkända grönsaker blir det bara några få g kolhydrater.

Kryddfärsbiffar med lingonsky

En maträtt till julbordet av Leif Mannerström.

Biffstek med parmesan, balsamvinäger och rucola

Tagliata di chianina con parmigiano, rucola e balsamico heter denna rätt på italienska.

Thaibiff

Biff med hett sting. Servera med ris som är kokt med hälften av vattnet utbytt mot kokosmjölk.

Köttfärsbiffar

Smakrika köttfärsbiffar med grönsaker och vinbärsky.

Thaifiskbiffar

Det råder ingen tvekan om att fisk är nyttig mat. I kostråden från Livsmedelsverket rekommenderas att man äter fisk 3 gånger i veckan. Thaifiskbiffar är en färgstark och smakrik vardagsrätt eller enkel festrätt.

Halstrad råbiff

Råbiff är en favoriträtt. Det kan vara svårt att få tag på säkert nötkött i Sverige så därför bör man halstra sin råbiff. Vill man lyxa till det lite extra kan man ta kapris istället för ättiksgurka.

Biff Stroganoff

Den lyxigare ursprungsrätten till korv Stroganoff. Skapades enligt legenden åt den tandlöse ryske greve Alexander Sergejevitj Stroganov, som genom att köttet strimlades slapp tugga. Biff Stroganoff görs på bättre oxkött som oxfilé eller ryggbiff, och ska enligt traditionen serveras med smetana (sur tjock grädde). Smetanan kan ersättas med gräddfil eller…