
Tacosmak kan man sätta på det mesta som innehåller köttfärs. Dessa små tacopiroger är praktisk plockmat eller buffémat som mättar.
Tacosmak kan man sätta på det mesta som innehåller köttfärs. Dessa små tacopiroger är praktisk plockmat eller buffémat som mättar.
Deg
200 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 ½ tsk salt
13 ½ + ½ dl vetemjöl
1 uppvispat ägg till pensling
Fyllning
500 g nötfärs
1 påse tacokryddor
1 gul lök
1 röd paprika
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt resten av degvätskan, salt och nästan allt mjöl.
Arbeta till degen är smidig och släpper från bunkens kanter.
Låt pirogdegen jäsa övertäckt i 45 minuter.
Stek nötfärsen och blanda den med tacokryddorna enligt anvisningar på förpackningen.
Hacka grönsakerna fint och blanda dem med färsen. Stek några minuter. Fyllningen ska inte vara rinning.
Sätt ugnen på 225 grader.
Baka ut på mjölat bakbord och fylla som piroger.
Dela degen i 16 delar. Rulla en bit i taget till en rund bulle och kavla ut den till en c:a 14 cm stor rundel.
Fördela fyllningen i en sträng i mitten och nyp ihop till en pirog. Lägg på bakplåt med bakplåtspapper.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda pirogerna mitt i ugnen 12 minuter.