Kuvertbröd

Små portionsbröd som är lyxiga att servera till de flesta huvudrätter. Har man smör i bröd så håller det sig saftigt längre och det är gott att äta utan att bre smör på. Kuvertbröden kan formas lite hur man vill, som runda eller avlånga bullar, som kringlor eller ta fram…

Räksallad med melon och blåbär

Klara Dessers goda och supernyttiga räksallad.

Brytbröd med surdeg

Gott tillbehörsbröd med surdeg. Använd din favoritsurdeg.

Frukostbullar

Vill man baka färskt bröd på morgonen så behöver man bara förbereda lite kvällen innan.

Matjestårta

God matjestårta som passar bra på både till studentbuffén, midsommarafton och sommarfesten. Matjessilltårtan kan göras någon dag i förväg och förvaras i kylen.

Ört- och citronmarinerad fläskfilé

Ett recept som passar både till buffé och som söndagsmiddag.

Blåbärssoppa med lavendelmousse

Ett recept som passar både som efterrätt och till ett kaffekalas i bersån.

Örtmarinerad fläskfilé

Fläskfilé kan kan vara torrt och lite tråkigt. Det här receptet på örtmarinerad fläskfilé är ett bra sätt att få sin fläskfilé saftig. Denna fläskfilé är bra som kötträtt i en matigare buffé eller som förberedd söndagsmiddag.

Laxpaté

En klassisk laxpaté inspirerad av Carl Butlers recept. Laxpaté går lättast att göra med en matberedare. OBS: Alla ingredienser måste vara kylskåpskalla när de blandas.

Tacopiroger

Tacosmak kan man sätta på det mesta som innehåller köttfärs. Dessa små tacopiroger är praktisk plockmat eller buffémat som mättar.

Skinksås

Mild skinksås blir en fin bufférätt serverad med sparris eller varför inte en snabb lunchrätt tillsammans med pasta.

Fransk rostbiff

Att göra sin egen rostbiff är betydligt enklare än man kan tro. Detta recept är den franska varianten. Det finns även ett svenskt och ett engelskt sätt att tillaga rostbiff. Vilket man föredrar är såklart en fråga om personlig smak. Bilden är tagen av Arne Adler.