Parmalindad kycklingfilé med balsamsås

Smakrik kycklingrätt med god sås.

Ingredienser (4 portion)

4 kycklingfiléer eller 8 kycklinglårfiléer
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 tsk oregano
8 skivor parmaskinka
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk koncentrerad kycklingfond
2 vitlöksklyftor

Tillagning

Värm ugnen ugnen på 225 grader.

Halvera kycklingfiléerna om det inte är lårfiléer.

Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano.

Bryn kycklingen i smör i en stekpanna.

Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.

Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Vispa ihop grädde, vinäger, koncentrerad kycklingfond och pressad vitlök. Låt koka upp och sjuda nån minut.

Servera med frästa grönsaker och potatis eller ris.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält