
Ska man utse en nationalrätt för Toscana kommer bönsoppan (Zuppa di fagioli) garanterat till final och är mästerkocken Stefano Catenacci domare så kommer den antagligen att vinna. Enkel och rättfram, nästan lite bondsk i sin framtoning och gjord på soranabönor fångar den smaken och stuket på lanskapets kokkonst. Den är…

Enkel men ändå lyxig kycklingrätt som passar både som matigare förrätt eller huvudrätt. Den går bra att förbereda.

Småpizzor som är lätta att variera och kan såklart göras med vilken pizzafyllning som man önskar. Här är förslag på 4 olika minipizzor.

Gör man sin pizza med pesto och utan tomatsås blir resultatet blir en lyxig och smakrik pizza. Orkar man inte inte göra sin egen pesto kan man såklart köpa färdig och ändå få ett bra resultat.

En lyxig pizza som man gör utan tomatsås. Pizzan blir nästan en rawfoodpizza. Den är dessutom enkel att varva i ugnen så att båda pizzorna är klara nästan samtidigt.

En saftig och god parmalindad fläskfilé för festliga tillfällen. Servera fläskfilén med rödvinssås och klyftpotatis.