Väjer man mellan kebab eller pizza kan det enkla svaret vara kebabpizza. Denna kebabpizza är utan ost, vilket gör den kalorisnålare, men det går såklart att lägga till ost om man inte bryr sig om så världsliga saker.
Kebabpizza
Ingredienser (4 portion)
1 paket fryst kebabkött
pizzasås
pfefferoni
skivad tomat
skivad gul lök
torkad oregano
Deg
½ paket jäst
2 ½ dl kallt vatten
1 msk honung
2 msk olivolja
1 tsk salt
5-6 dl vetemjöl
Vitlökssås
1 burk crème fraîche
2-3 vitlöksklyftor
1 tsk strösocker
salt
svartpeppar
Tillagning
Blanda jäst och vatten. Tillsätt honung, salt och olivolja. Blanda i det mesta av vetemjölet och rör till en homogen deg. Låt jäsa i minst 45 minuter.
Blanda crème fraîche med pressad vitlök och socker. Smaka av med svartpeppar och salt. Ställ kallt i väntan på servering.
Sätt ugnen på 275 grader.
Baka ut degen till 4 rundlar. Lägg på plåt med baklåtspaper. Låt jäsa 15 minuter. Bre på ett tunt lager med pizza sås. Lägg ut skivade tomater och lökringar.
Grädda mitt i ugnen i 7-8 minuter.
Stek det frysta kebabköttet enligt anvisningar på förpackningen.
Ta ut pizzan, lägg på pfefferoni och kebabkött. Klicka ut vitlökssåsen och servera.