Pluras paella

En paella kan innehålla det mesta, man kan göra den på enbart skaldjur eller så blandar man skaldjur med fisk,…

Moriska spett

Ännu en rätt som Plura stötte på i Soller. Servera den som en förrätt eller som en tapasrätt bland andra.

Bolognese i ugn

En enkel pastagratäng i ugn. Man kan variera med olika typer av färs eller kött i mindre bitar.

Porchetta

Porchetta är härlig italiensk slowfood. Servera med en potatissallad.

Tortilla med heta räkor

Spansk potatisomelett som passar som tapas till ca 8 personer eller som förrätt till 4 personer.

Bräserad bogstek med syltade vitlökar och kummininlagd rödkål

Bogen är som en mindre skinka med lite mer marmorering i. Den blir väldigt saftig och mör om man ungsbräserar…

Spaghetti carbonara

Klassisk pastarätt här i mästerkocken Melker Anderssons version, tillsammans med en sallad med romanesco.

Kycklingvingar i vitlökssmör

Kycklingvingar har kommit att bli alltmer populära på senare år. Till den här rätten skall du inte använda hela kycklingvingen…

Pasta alla Norma

Pasta med aubergine och tomat. I Sicilia är man tokig i auberginer och äter dem i alla dess former.

Rosmarinstekt havsabborre med bulgur

Havsabborre är en fisk med vitt och fast kött. Lägg i lite saffran i bulgurkoket. Då får hela rätten smak…

Lammlägg med trumpetsvampsrisotto och rostad vitlök

Riktig slow food som tar sin tid men är väl värt besväret. En mustig, långkokt lammrätt där köttet faller från…

Örtkryddad kycklinggryta med äpple och oliver

Öland påminner mig om Provence. I den här kycklinggrytan har jag samlat de sydfranska smakerna: saffran, oliver, oregano och timjan….