Tapenadefyllda kycklingbröstfiléer med bandspagetti

Snabblagad festpasta med saftiga kycklingbröstfiléer. Tapenaden är lite starkare än normalt. Men det går såklart bra att köpa färdig och…

Rostade kastanjer

Kastanjer från Medelhavsregionen är en delikatess och kan, om de ugnsrostad, ätas både som en enkel efterrätt eller som tillbehör…

Vattenmelon med fetaost och mynta

Fetaost och vattenmelon är en fantastisk kombination i sommarvärmen. Ett glas svalkande anisbrännvin ger också en spännande smakkombination. I Turkiet…

Pizza med rostade grönsaker

Vegetarisk pizza med grönsaker som är typiska för Medelhavsområdet.

Tapenade

Klassisk sydfransk olivröra som man bäst äter med en baguette.

Latte Macchiato Latte Art

Latte art är att hälla mjölk i kaffe, eller kaffe i mjölk, på ett konstfullt sätt. Det började som en…

Panforte di Siena (medeltida kryddkaka)

Siena, söder om Florens och dess rival sedan medeltiden, är en oemotståndlig stad högt upp på en kulle med utsikt…

Sicilianskt lantbröd

Det behövs inte surdeg för att göra ett mustigt vitt bröd. Detta sicilianska lantbröd får härligt knaprig skorpa och ett…

Tomatrisotto

Det finns flera rissorter som passar för risotto. Carnaroli är en av de bästa. Den ger en risotto med finstämd…

Tarte au citron de Menton

Citronpaj från Menton. Mentoncitronerna må vara små, men de är stora i smak och doft. Citronerna från Menton är världens…

Spaghetti med tryffel, panchetta och rucola

Spaghetti con rucola, tartufo e pancetta.

Toskansk bönsoppa

Ska man utse en nationalrätt för Toscana kommer bönsoppan (Zuppa di fagioli) garanterat till final och är mästerkocken Stefano Catenacci…