Figues avec fromage de chevre, lavande et miel.
Fikon med getost, lavendel och honung
Ingredienser (4 portion)
12-16 mogna fikon
ca 120 g getost, kylskåpskall
1 dl flytande honung
2 msk olivolja
1 msk sherryvinäger
3 kvistar lavendel, hela
1 kvist rosmarin, hel
3 lagerblad, hela
2 msk grovhackad bladpersilja
svartpeppar
Tillagning
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj fikonen och skär dem i halvfärdiga klyftor (inte ända ner), som på bilden. Lägg fikonen i en ugnsfast form. Smula den kalla getosten över.
Blanda honung, olja och vinäger i en liten skål. Ringla blandningen över fikon och ost. Avsluta med lavendel, rosmarin och lagerblad.
Gratinera fikonen i ugnen ca 10 minuter, tills osten börjat få färg. Strö persilja och rejält med grovmalen svartpeppar över innan servering.