Älgrulader med kantareller

Tänk på att ruladerna alltid ska bräsera så länge så att köttet verkligen blir mört, att köttet får den tid…

Äppelmos

Har man lyckan att få mer äpplen än man kan äta upp så är det att rekommendera att göra äppelmos….

Vildgåsbröst med tillbehör

Vildgåsen jagas i augusti till december med lite lokala avvikelser.

Räkmacka

Räckmackan har en unik status bland svenska smörgåsar. Den håller t.o.m. på att få en egen dag, den 14 oktober.

Älgstek

Denna mustiga älgryta värmer gott i höstmörkret. Sverige har världens näst största älgbestånd med drygt 300.000 djur. Endast Ryssland har…

Mustig höstsoppa

Smakrik, nyttig, god och värmande höstsoppa. Gillar man inte nån av ingredienserna så kan man utesluta den, eller ta en…

Lax i papper

Recept på enkel lax i ugn som skapats på Rosendals Trädgård på Djurgården i Stockholm.

Fikon med getost, lavendel och honung

Figues avec fromage de chevre, lavande et miel.

Svamppizza

Matig vegetarisk pizza som går bra att förbereda för snabb tillagning. Man kan ta sina favoritsvampar, men enklast är det…

Bagarbysoppa

Matig förrättssoppa eller lättare lunch. Receptet är skapat av Christer Lingström och serverades på hans stjärnrestaurant Edsbacka Krog i Sollentuna…

Rödbetssoppa

Härlig och hälsosam höstsoppa.

Enkel äppelkaka

Lättlagad äppelkaka/äppelpaj som blir makalöst god. Perfekt att göra på hösten med svenska äpplen.