
En mycket god jordgubbscheesecake med en fräsch smak av lime och med vaniljfyllning.
En mycket god jordgubbscheesecake med en fräsch smak av lime och med vaniljfyllning.
Botten
10 digestivekex
75 g smält smör
Fyllning
500 g Kesella vanilj
2 dl crème fraiche
3 ägg
1 dl strösocker
½ msk vaniljsocker
Topping
2 gelatinblad
250 g frysta jordgubbar
1 dl vatten
4 msk strösocker
pressad saft av 1 lime
Sätt ugnen på 175 grader.
Krossa kexen fint i en mortel.
Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen ca 7 minuter. Vispa ihop Kesella, crème fraiche och ägg till en jämn smet. Tillsätt socker och vaniljsocker.
Häll smeten i formen och grädda ytterligare 35- 40 minuter.
Låt kakan kallna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Sjud jordgubbar, vatten, socker och limesaft ca 5 min i en kastrull. Sila från jordgubbarna och häll tillbaka spadet i kastrullen.
Ta upp gelatinet ur vattnet, krama försiktigt ur och smält gelatinet i det varma spadet under omrörning.
Låt spadet svalna innan den försiktigt hälls över kakan.
Ställ i kylen minst 4 timmar innan servering.