Lime- och jordgubbscheesecake

En mycket god jordgubbscheesecake med en fräsch smak av lime och med vaniljfyllning.

Chilismör

Lite hett och fräscht smör som man kan ha till det mesta, Bäst är det dock till en fisk som lax.

Lax på lime- och vitlöksbädd

Smaskig och nyttig lax med pistagenötter, sweet chillisås, vitlök och lime. Servera med kokt pressad potatis eller ris och sugar snaps.

Pocherad torskrygg på rotfruktsbädd med limecrème

Gott och nyttigt, speciellt på sensommaren eller hösten när rotfrukterna är som finast.

Grillade svärdfiskspett

Svärdfisken har ett fast och fint kött som gör den väldigt lämpad för att trä upp på spett och grilla. Servera svärfiskspetten med pommes frites och het mangosalsa.

Frozen Daiquiri

Ingenjör Jennings, ansvarig för gruvan Daiquiri på östra Kuba, ville bjuda sin besökande kollega Pagliuchi på något. Förrådet innehöll tyvärr bara rom, lite socker och några citroner. De blandade detta med is och drack. “Vad heter drinken?,” frågade Pagliuchi. “Förmodligen Rom Sour”, svarade Jennings. Pagliuchi svarade att den var alldelesför…

Lammfärskebab med spiskummin, lime och persilja

Lammfärs har en stark och egen smak som står sig bra även i mustiga rätter. Jag har en förkärlek för persisk smaksättning där fräschören i form av citrus och många örter samsas med en karaktärsfull krydda som spiskummin. Och så tycker jag väldigt mycket om att äta med fingrarna, det…

Chili- och limelax med gräddiga örtlinser

God laxrätt för enklare fester.

Citruspaj

Snygg dessertkaka med massor av härlig citrussmak. Kan förberedas upp till två dagar i förväg. Servera citruskakan med vispad grädde.

Kamikaze

Kamikaze görs på lika delar vodka, triple sec och limejuice.

Sesamtofu med pak choi

Nyttig vegetarisk wokrätt med tofu. Den går dessutom snabbt att tillreda. Är det någon som tvunget vill ha kött istället kan man ersätta tofun med lövbiff.

Thaifiskbiffar

Det råder ingen tvekan om att fisk är nyttig mat. I kostråden från Livsmedelsverket rekommenderas att man äter fisk 3 gånger i veckan. Thaifiskbiffar är en färgstark och smakrik vardagsrätt eller enkel festrätt.