Bananglass

Härligt god bananglass som blir alla barns favorit.

Har man ingen glassmaskin rekommenderas Gaggia Gelatieria.

Ingredienser (8 portion)

1 dl mjölk
4 dl vispgrädde
5 äggulor
1 ½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
4 små mogna bananer
4 msk nypressad citron
2-3 droppar grön karamellfärg

Tillagning

Koka upp mjölk och grädde.

Vispa äggulor, socker och vaniljsocker.

Häll gräddmjölken genom en sil på ägg- och sockerblandningen.

Häll tillbaka smeten i kastrullen och låt det sjuda (får inte koka) till 85 grader. Kontrollera med termometer. Låt svalna i ett kallt vattenbad.

Skala och mixa bananerna tillsammans med citron och karamellfärgen och rör ner det i vaniljsmeten.

Kör smeten i glassmaskin enligt tillverkarens anvisningar.

Fler liknande recept