
Stora härliga muffins av amerikansk typ som blir så mätt på att man kan skippa lunchen.
Stora härliga muffins av amerikansk typ som blir så mätt på att man kan skippa lunchen.
4 dl vetemjöl
1 ¾ dl strösocker
4 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakaopulver
200 g mjölkchoklad (vi använde mintkrokant, men man kan ta sin personliga favorit)
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl rapsolja
Värm ugnen till 175 grader.
Blanda mjöl, strösocker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakaopulver väl.
Vispa ihop ägg, mjölk och rapsolja i ca 1 minut med elvisp eller KitcheAid.
Häll ner äggvispet i mjölblandningen och blanda till en jämn smet.
Fördela smeten i pappersformar för Amerikanska muffins. Fyll dem till ungefär hälften.
Dela chokladkakan i halvstora rektangulära bitar och tryck ner dem lite lätt, med kortsidan först, i muffinsarna.
Grädda 20-25 minuter i mitten av ugnen.