Oeufs à la coque

Vill man koka ägg på franska så är oeufs à la coque ett bra val. Dessa löskokta ägg passar bra till semesterfrukosten, söndagsfrukosten eller brunchen. En variant på oeufs à la coque är att man avslutningsvis bränner de kokta äggen med en gaslåga runt om.

Ingredienser (4 portion)

4 ägg
havssalt
nymald svartpeppar
4 skivor vitt bröd

Tillagning

Koka upp vattnet.

Ta bort från värmen så vattnet slutar koka.

Lägg försiktigt i äggen med en sked.

Sätt tillbaka på värmen och koka upp.

Låt koka i 3 minuter.

Ta bort från värmen och låt ligga i det varma vattnet någon minut.

Spola med rikligt med kallt vatten.

Stek (i smör) eller rosta brödskivorna.

Skär brödet i strimlor.

Slå av toppen på äggen och servera med salt, svartpeppar och brödet, som man använder till att doppa i ägget.

Fler liknande recept