New York Cheesecake

En New York Cheesecake med blåbår.

[ssba-buttons]

Ingredienser (8 portion)

300 g digestivekex
150 g osaltat smör
1 dl socker
1 dl majsmjöl
2 tsk vaniljsocker
600 g philadelphiaost
2 ½ dl kesella
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 dl färska blåbär

Tillagning

Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret.

Krossa kexen i mortel eller mixer och rör i det smälta smöret.

Packa blandningen hårt en stor form med löstagbar botten.

Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.

Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål.

Tillsätt kesella och philadelphiaost. Vispa krämigt med en elvisp.

Höj temperaturen i ugnen till 220 grader (200 grader varmluft). Vispa i äggen så det blandas väl. Häll i vispgrädden lite i taget under vispning.

Smält chokladen i ett vattenbad eller micro och rör ner den i smeten.

Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd.

Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.

Låt cheesecaken stå i kylen över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig.

Fler liknande recept