
Den italienska mandelskorpmaffian har visserligen segrat, men svenska spröda mandelskorpor är inte så dumma de heller.
Den italienska mandelskorpmaffian har visserligen segrat, men svenska spröda mandelskorpor är inte så dumma de heller.
1 ½ dl sötmandel
100 g smör
1 dl socker
2 ägg
1 tsk bakpulver
3 ½ dl vetemjöl special
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka mandeln grovt med en kökskniv.
Rör ihop smör och socker.
Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
Blanda i bakpulver, mandel och mjöl.
Lägg ut tre längder (ca 30 cm var) deg på en bakplåtspappersbeklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
Stäng av ugnen. Ta ut plåten och skär de varma skorporna i ca 2 cm breda bitar. Sätt in plåten igen och låt skorporna torka i eftervärmen.