Mandelskorpor

Den italienska mandelskorpmaffian har visserligen segrat, men svenska spröda mandelskorpor är inte så dumma de heller.

Ingredienser (40 portion)

1 ½ dl sötmandel
100 g smör
1 dl socker
2 ägg
1 tsk bakpulver
3 ½ dl vetemjöl special

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka mandeln grovt med en kökskniv.

Rör ihop smör och socker.

Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.

Blanda i bakpulver, mandel och mjöl.

Lägg ut tre längder (ca 30 cm var) deg på en bakplåtspappersbeklädd plåt.

Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.

Stäng av ugnen. Ta ut plåten och skär de varma skorporna i ca 2 cm breda bitar. Sätt in plåten igen och låt skorporna torka i eftervärmen.

Fler liknande recept