Goda och lättbakade kanelbullar.
Enkla kanelbullar
Ingredienser (12 portion)
20 g jäst
25 g smör
2 dl mjölk
2 msk strösocker
1 krm salt
5-6 dl vetemjöl
Utbakning
50 g rumsvarmt smör
3 msk strösocker
2 tsk malen kanel
1 ägg
pärlsocker
Tillagning
Smält smöret, tillsätt mjölk och värm till 30-35 grader.
Blanda vätska och jäst i en bunke.
Tillsätt strösocker, salt och nästan allt mjöl.
Arbeta degen smidig med köksmaskin, elvispens degkrokar eller för hand.
Låt jäsa övertäckt i minst 30 minuter gärna längre.
Knåda degen och kavla ut till ungefär A3-storlek.
Bred på det rumsvarma smöret. Strö över kanel och strösocker.
Rulla ihop från kortändan. Skär i 2 cm bitar och lägg i bullformar.
Låt bullarna jäsa under bakduk i c:a 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i c:a 8 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.