Enkla kanelbullar

Goda och lättbakade kanelbullar.

Ingredienser (12 portion)

20 g jäst
25 g smör
2 dl mjölk
2 msk strösocker
1 krm salt
5-6 dl vetemjöl
Utbakning
50 g rumsvarmt smör
3 msk strösocker
2 tsk malen kanel
1 ägg
pärlsocker

Tillagning

Smält smöret, tillsätt mjölk och värm till 30-35 grader.

Blanda vätska och jäst i en bunke.

Tillsätt strösocker, salt och nästan allt mjöl.

Arbeta degen smidig med köksmaskin, elvispens degkrokar eller för hand.

Låt jäsa övertäckt i minst 30 minuter gärna längre.

Knåda degen och kavla ut till ungefär A3-storlek.

Bred på det rumsvarma smöret. Strö över kanel och strösocker.

Rulla ihop från kortändan. Skär i 2 cm bitar och lägg i bullformar.

Låt bullarna jäsa under bakduk i c:a 30 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader.

Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen i c:a 8 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.

Fler liknande recept