Mintchokladkaka

En snygg och överraskande god mintchokladtårta.

[ssba-buttons]

Ingredienser (10 portion)

200 g mörk blockchoklad 56%
200 g osaltat smör
3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 krm salt
3 dl vetemjöl
Glasyr
25 g osaltat smör
1 dl vispgädde
20 bitar After Eight

Tillagning

Värm ugnen till 175 grader.

Smörj en springform med smör.

Bryt chokladen i bitar och smält på svag värme tillsammans med smör i en tjockbottnad kastrull.

Vispa ägg och socker poröst och blanda sen i mjölet väl.

Rör sedan i chokladsmörblandningen tills det blir en jämn smet.

Häll i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 22-24 minuter.

Kakan ska var lite kladdig.

Låt svalna lite innan kanten tas av. Låt kakan kallna helt.

Glasyr: Blanda smör, vispgrädde och After Eight.

Smält på låg värme under omrörning.

Låt glasyren kallna lite så den blir tjockflytande.

Bred glasyren jämnt över kakan, garnera med strössel och låt stelna i kylen.

Fler liknande recept