Vildgåsbröst med tillbehör

Vildgåsen jagas i augusti till december med lite lokala avvikelser.

Älgstek

Denna mustiga älgryta värmer gott i höstmörkret. Sverige har världens näst största älgbestånd med drygt 300.000 djur. Endast Ryssland har större. Älg jagas efter brunstperioden oftast med början i september och under ungefär 6 veckor. Man börjar tidigare i norra Sverige.

Vildsvinsstek

Vildsvin är inte nåt som bara är för galliska tecknade seriefigurer som slåss med romare. Nu när vildsvin blivit så vanligt i sydsvenska skogar så ska man passa på och hjälpa till att hålla stammen nere. Detta recept är i sann fransk anda. Allra godast blir det såklart om man…

Fasan i lergryta

Ett recept med fasan tillagat i en klassisk lergryta. Lergrytan passar extra bra till fågelkött som fasan eftersom grytan minskar risken att det blir torrt. Receptcentralen.se har även ett recept på helstekt fasan med calvadosgräddsås

Trattkantareller med renskav och lingon

Svamp i alla dess former är oslagbart. Och kan det bli mer ekologiskt? I det här receptet finns flera av naturens tillgångar. Vilda råvaror är alltid att föredra. Smaken är överlägsen och de kräver inte så mycket energi när de framställs.

Västerbottensost-burgare

Förgyll dina hamburgare med Västerbottensost! Både nöt- och älgfärs går bra att använda.

Halstrad riptartar

Ett snabbt och enkelt sätt att tillreda nyskjuten ripa. Säsongen i Sverige på ripa variererar från landskap till landskap mellan augusti och mars.

Ripa med gräddsås

Ripa är en vild hönsfågel med mört kött som har en kraftig viltsmak. Jaktsäsong på ripa i Sverige är begränsat och variererar från landskap till landskap mellan augusti och mars.

GI-viltfärsköttbullar med potatissallad

Kommer man över lite älg- eller rådjursfärs är det här ett enkelt, nyttigt och gott sätt att tillaga den. En GI-rätt som det går utmärkt att servera till fest.