
En väldigt lyxig kladdkaka med världens bästa choklad, Valrhona, som ingrediens kan inte misslyckas. Och glöm inte: nio av tio…

Spettekaka, spettkaka, spiddekaga eller spiddekage. Kärt barn har många namn. Denna skånska specialitet är verkligen inte för alla, men man…

En riktig godsak till kaffet på maten, eller som konfekt. Inte alls svår att göra. Biskvitårtan är mycket hållbar och…

Det finns många berättelser om Pavlovatårtans ursprung. En av dem säger att den skapades av en kock i Perth i…

Aprikoserna läggs i rom för att få riktigt god smak och dessutom blir kakan extra saftig. Aprikosgeléet på toppen gör…

En klassisk äppelpaj med riklig smak av calvados. Namnet kommer från systrarna Tatin som skapade receptet i början av 1900-talet.

Denna tårta är en försvenskad variant av Schwarzwaldtårta som fått sitt namn från bergsområdet i sydvästra Tyskland. Det går bra…