Yorkshirepudding

Yorkshirepudding är nästan engelsk nationalrätt. Den är som en liten ugnspannkaka och serveras på oftast på söndagsmiddagar tillsammans med sås till rostbiff eller lammstek.

Ingredienser (10 portion)

1 dl vetemjöl
1 ¼ dl mjölk
1 ägg
1 drygt krm salt
1 nypa vitpeppar
2 msk smör
10 bullformar av aluminium

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Vispa ihop vetemjöl, mjölk, ägg, salt och vitpeppar till en jämn smet.

Låt den svälla i 15 minuter.

Lägg en klick smör i varje aluminiumform och ställ dem på en plåt.

Sätt in plåten och låt stå i 3-4 minuter till smöret bubblar och blivit lite brynt.

Ta ut plåten och fyll formarna till hälften med smet.

Sätt in plåten i ugnen igen och grädda i 12-15 minuter tills puddingarna rest sig och fått bra färg.

Fler liknande recept