
Vindaloo är en curryrätt som kan göras precis hur stark som helst om man vill det. Servera vindaloo med ris och indisk öl.
Vindaloo är en curryrätt som kan göras precis hur stark som helst om man vill det. Servera vindaloo med ris och indisk öl.
600 g fläskfilé i tärningar
4 curryblad
1 tsk svarta senapskorn
1 ½ dl vatten
3 msk ghee
Currypasta
1 dl maltvinäger
2 msk hel torkad koriander
1 msk hel spiskummin
1 tsk mald chili
2 tsk mald gurkmeja
1 tsk hel kardemumma
2 msk grovskuren ingefära
3 grovhackade vitlöksklyftor
4 svartpepparkorn
4 hela kryddnejlikor
1 kanelstång
½ tsk salt
Kör ingredienserna till currypastan i en mixer till en slät pasta, tillsätt mera vinäger om det blir för tjockt.
Lägg fläskfilé, currypastan och currybladen i dubbla plastpåsar att marinera minst 8 timmar, gärna över natten.
Hetta upp gheen i en gjutjärnsgryta.
Fräs senapsfröna på moderat värme under omrörning tills de börjar dofta.
Tillsätt köttet med marinad och vatten. Sjud under lock
i 30 minuter.
Ta av locket och sjud ytterligare 30 min. Rör om då.
Servera med ris och indisk öl.