Vindaloo är en curryrätt som kan göras precis hur stark som helst om man vill det. Servera vindaloo med ris och indisk öl.
Vindaloo
Ingredienser (4 portion)
600 g fläskfilé i tärningar
4 curryblad
1 tsk svarta senapskorn
1 ½ dl vatten
3 msk ghee
Currypasta
1 dl maltvinäger
2 msk hel torkad koriander
1 msk hel spiskummin
1 tsk mald chili
2 tsk mald gurkmeja
1 tsk hel kardemumma
2 msk grovskuren ingefära
3 grovhackade vitlöksklyftor
4 svartpepparkorn
4 hela kryddnejlikor
1 kanelstång
½ tsk salt
Tillagning
Kör ingredienserna till currypastan i en mixer till en slät pasta, tillsätt mera vinäger om det blir för tjockt.
Lägg fläskfilé, currypastan och currybladen i dubbla plastpåsar att marinera minst 8 timmar, gärna över natten.
Hetta upp gheen i en gjutjärnsgryta.
Fräs senapsfröna på moderat värme under omrörning tills de börjar dofta.
Tillsätt köttet med marinad och vatten. Sjud under lock
i 30 minuter.
Ta av locket och sjud ytterligare 30 min. Rör om då.
Servera med ris och indisk öl.