
Smakrik ostpaj med den hyllade svenska hårdosten Västerbottensost. Servera med goda tillbehör som löjrom och rödlök.
Smakrik ostpaj med den hyllade svenska hårdosten Västerbottensost. Servera med goda tillbehör som löjrom och rödlök.
Deg
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
Fyllning
150 g riven Västerbottensost
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 krm svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Mixa smör och mjöl, gärna i matberedare, till en smulig massa.
Tillsätt vattnet och mixa ihop till en smidig deg.
Tryck ut pajdegen i en pajform (24 cm i diameter). Nagga formen i botten och ställ in i ugnen c:a 10 minuter.
Vispa ägg och grädde, tillsätt osten.
Smaka av med salt och peppar.
Häll ostfyllningen i pajskalet och grädda c:a 20 minuter tills pajen stelnat. Låt svalna.