Smakrik ostpaj med den hyllade svenska hårdosten Västerbottensost. Servera med goda tillbehör som löjrom och rödlök.
Västerbottensostpaj
Ingredienser (4 portion)
Deg
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
Fyllning
150 g riven Västerbottensost
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 krm svartpeppar
Tillagning
Sätt ugnen på 225 grader.
Mixa smör och mjöl, gärna i matberedare, till en smulig massa.
Tillsätt vattnet och mixa ihop till en smidig deg.
Tryck ut pajdegen i en pajform (24 cm i diameter). Nagga formen i botten och ställ in i ugnen c:a 10 minuter.
Vispa ägg och grädde, tillsätt osten.
Smaka av med salt och peppar.
Häll ostfyllningen i pajskalet och grädda c:a 20 minuter tills pajen stelnat. Låt svalna.