Varma mackor med olika fyllning

Varma mackor är perfekt när man inte är så hungrig eller har bråttom. Dessa recept på varma mackor ger 4 stycken portioner.

Receptet innehåller 6 olika fyllningar till varma mackor, men man kan lägga på lite vad man vill så länge man börjar med smör och avslutar med riven ost.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

4 skivor formbröd
Skinka och tomat
smör
1-2 msk dijonsenap
4 skivor rökt skinka
1 tomat
oregano
riven ost
Champinjonstuvning
10 g smör
½ burk hackade champinjoner
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
soja
salt
vitpeppar
riven ost
Kantarellstuvning
400 g kantareller
1 dl vispgrädde
3 dl mjölk
2+2 msk smör
3 msk vetemjöl
vitpeppar
salt
Hawaii
smör
tomatketchup
kokt skinka
4 ananasskivor
oregano
riven ost
Makrill
smör
1 burk makrill i tomatsås
riven ost
Grekiska
smör
8 körsbärstomater
4 kalamataoliver
½ fetaost
färsk basilika

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Skinka och tomat: Bred smör och dijonsenap på formbröden.

Lägg på skinkan.

Skiva tomaten och lägg en skiva på vart bröd.

Strö över riven ost och oregano.

Champinjonstuvning Smält margarinet och lägg i champinjonerna.

Låt puttra ca 5 minuter under omrörning.

Lyft kastrullen från värmen och strö över mjölet.

Häll i all vätska och rör om kraftigt.

Koka upp under omrörning och låt sjuda på svag värme under omrörning 5-10 minuter.

Smaka av med soja, salt och vitpeppar.

Lägg fyllningen på formbröden och strö över riven ost.

Kantarellstuvning: Rensa kantarellerna och skär stora svampar i mindre bitar.

Stek kantarellerna på hög värme i 2 msk smör.

Smält 2 msk smör i en kastrull och blanda sedan i mjölet.

Häll på grädde och mjölk och låt koka upp under vispning.

När stuvningen tjocknat, smaka av med salt och vitpeppar.

Blanda i kantarellerna.

Klicka ut stuvningen på formbröden och strö över riven ost.

Hawaii: Bred smör och ketchup på formbröden.

Lägg på den kokta skinkan och ananasen.

Strö på ost och oregano.

Makrill: Bred smör på formbröden.

Fördela makrillen och tomatsåsen på bröden.

Strö över riven ost.

Grekiska:Bred smör på formbröden.

Halvera tomaterna och kärna ur och slanta oliverna. Strö tomater och oliver över bröden.

Riv fetaosten och strö på.

Toppa med färsk basilika.

Gratinering: Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.

Fler liknande recept