
En krångelfri familjemåltid med en härlig smak kokosnöt och grön curry. Passar även bra som matlåda.
En krångelfri familjemåltid med en härlig smak kokosnöt och grön curry. Passar även bra som matlåda.
1 msk vegetabilisk olja
1 hackad lök
400 g minikycklingfiléer
4-5 msk thailändsk grön currypasta (ta lite mindre för en mildare smak)
250 g basmatiris
2 urkärnade och klyftade röda paprikor
1 lime
2 1/2 dl kokande vatten
400 g kokosmjölk
färska korianderblad
Värm ugnen till 200 grader.
Hetta upp oljan i en stor ugnsfast gryta, stek löken mjuk i 5 minuter.
Tillsätt kyckling och currypasta, koka i 3 minuter under omrörning.
Riv skalet på limen fint och pressa ur saften.
Häll i ris och paprika, rör ned i limeskal och saft, kokande vatten och kokosmjölk.
Koka upp och lägg på locket och grädda i 20 minuter tills riset är färdigkokt.
Strö över koriander före servering.