Ugnsbakad thaikyckling

En krångelfri familjemåltid med en härlig smak kokosnöt och grön curry. Passar även bra som matlåda.

Ingredienser (4 portion)

1 msk vegetabilisk olja
1 hackad lök
400 g minikycklingfiléer
4-5 msk thailändsk grön currypasta (ta lite mindre för en mildare smak)
250 g basmatiris
2 urkärnade och klyftade röda paprikor
1 lime
2 1/2 dl kokande vatten
400 g kokosmjölk
färska korianderblad

Tillagning

Värm ugnen till 200 grader.

Hetta upp oljan i en stor ugnsfast gryta, stek löken mjuk i 5 minuter.

Tillsätt kyckling och currypasta, koka i 3 minuter under omrörning.

Riv skalet på limen fint och pressa ur saften.

Häll i ris och paprika, rör ned i limeskal och saft, kokande vatten och kokosmjölk.

Koka upp och lägg på locket och grädda i 20 minuter tills riset är färdigkokt.

Strö över koriander före servering.

Fler liknande recept