Ugnsbakad kycklingfilé på rotfruktsbädd

En enkel vardagsrätt som passar extra bra att göra på hösten när det finns fina råvaror.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

600-700 g kycklingfilé
5-6 medelstora potatisar
3 morötter
3-4 palsternackor
ev. röd eller gul lök
4 msk olivolja
1 msk flingsalt
Till servering
fetaost
Arla Köket® lätt crème fraiche parmesan vitlök

Tillagning

Sätt ugnen på 250 grader.

Skala potatisen och skär den i klyftor.

Skala morötterna och palsternackorna. Skär dem på längden i jämntjocka bitar.

Skala och klyfta löken om det ska ingå.

Smörj en ugnssäker form med lite olivolja. Lägg i grönsakerna. Häll över lite mer olivolja. Salta och rör om.

Ugnsbaka grönsakerna i mitten av ugnen 20 minuter.

Skär kycklingfiléerna i 2-3 bitar var.

Bryn kycklingen runt om.

Placera kycklingbitarna ovanpå rotfrukterna.

Servera med crème fraiche parmesan vitlök och fetaost.

Fler liknande recept