
En enkel vardagsrätt som passar extra bra att göra på hösten när det finns fina råvaror.
600-700 g kycklingfilé
5-6 medelstora potatisar
3 morötter
3-4 palsternackor
ev. röd eller gul lök
4 msk olivolja
1 msk flingsalt
Till servering
fetaost
Arla Köket® lätt crème fraiche parmesan vitlök
Sätt ugnen på 250 grader.
Skala potatisen och skär den i klyftor.
Skala morötterna och palsternackorna. Skär dem på längden i jämntjocka bitar.
Skala och klyfta löken om det ska ingå.
Smörj en ugnssäker form med lite olivolja. Lägg i grönsakerna. Häll över lite mer olivolja. Salta och rör om.
Ugnsbaka grönsakerna i mitten av ugnen 20 minuter.
Skär kycklingfiléerna i 2-3 bitar var.
Bryn kycklingen runt om.
Placera kycklingbitarna ovanpå rotfrukterna.
Servera med crème fraiche parmesan vitlök och fetaost.