
En enkel vardagsrätt som passar extra bra att göra på hösten när det finns fina råvaror.
En enkel vardagsrätt som passar extra bra att göra på hösten när det finns fina råvaror.
600-700 g kycklingfilé
5-6 medelstora potatisar
3 morötter
3-4 palsternackor
ev. röd eller gul lök
4 msk olivolja
1 msk flingsalt
Till servering
fetaost
Arla Köket® lätt crème fraiche parmesan vitlök
Sätt ugnen på 250 grader.
Skala potatisen och skär den i klyftor.
Skala morötterna och palsternackorna. Skär dem på längden i jämntjocka bitar.
Skala och klyfta löken om det ska ingå.
Smörj en ugnssäker form med lite olivolja. Lägg i grönsakerna. Häll över lite mer olivolja. Salta och rör om.
Ugnsbaka grönsakerna i mitten av ugnen 20 minuter.
Skär kycklingfiléerna i 2-3 bitar var.
Bryn kycklingen runt om.
Placera kycklingbitarna ovanpå rotfrukterna.
Servera med crème fraiche parmesan vitlök och fetaost.