Svensk folkhemsklassiker som gör det lite småtrista halvfabrikatet falukorv till en liten vardagsfest. Ta inte den allra billigaste falukorven utan satsa på en falukorv med hög kötthalt, det är ändå billig mat. Servera med potatismos, ketchup, senap och gärna lite grönsaker.
Ugnsbakad falukorv
Ingredienser (4 portion)
600-800 g falukorv
salt
svartpeppar
Skånsk ugnsbakad falukorv
½ skånskt äpple i tunna skivor
1 liten gul lök i tunna skivor
skånsk grovkornig senap
ketchup
riven gréveost
Italiensk ungsbakad falukorv
1 plommontomat i skivor
färsk basilika
skivad mozzarella
riven parmesanost
Tillagning
Värm ugnen till 225 grader.
Smörj en ugssäker form.
Skiva falukorven 7-8 mm tjocka skivor utan att skära helt igenom. Lägg korven i ugnsformen.
Skånsk ugnsbakad falukorv: Lägg lite senap mellan varje skiva.
Varva äppelskivor och lökskivor mellan korvskivorna.
Strö på osten. Ringla på senap och ketchup. Salta och peppra.
Italiensk ungsbakad falukorv: Lägg ett pasilika blad mellan varje skiva.
Varva mozzarella och tomatskivor mellan korvskivorna.
Strö på parmesan. Salta och peppra.
Ugnsbakning: Sätt in korven i ugnen. Grädda i 20 minuter. Kolla efter 15 minuter och sänk eventuellt till 200 grader om den börjar få för mycket färg.