Tortellinisallad

Tortellinisalladen är perfekt för både middagsbordet och picknicken och för stora som små. Ett glas vitt vin är mycket gott till.

Tortellinisallad kan ätas varm, kall eller mittemellan.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

2 hönsbuljongtärningar
1 liter vatten
kassler, bacon eller skinka i bitar
ca 100 g tärningsbar ost
3-4 portioner tortellini (helst Barillas torkade som är lite fastare än färsk tortellini)
3 ägg
3 msk grädde
salt
2 små zucchini
2 msk olja
lite parmesanflagor
mix av rostade och saltade solros-, pumpakärnor och pinjenötter

Tillagning

Lägg buljongtärningarna i vattnet och koka upp. Tärna osten och köttet under tiden.

Vispa ihop ägg, grädde och salt och gör en äggröra.

När buljongen kokar, lägg i tortellini och koka dem enligt tiden på förpackningen.

Skala zucchinin med en potatisskalare och skär bort ändarna. Skär all zucchini i tunna skivor på längden med en osthyvel. Häll ett par matskedar olja i en stekpanna och fräs skivorna på hög värme tills de blivit brynta och frasiga. Lägg dem på hushållspapper så de får rinna av lite.

Häll bort tortellinibuljongen, blanda allt du lagat i en skål, strö i parmesanflagor och servera, eller ställ in i kylen och ta fram salladen ljummen eller kall lite senare. Kärn- och nötblandningen brukar jag lägga i en skål bredvid.

Fler liknande recept