Tortellinisallad

Tortellinisalladen är perfekt för både middagsbordet och picknicken och för stora som små. Ett glas vitt vin är mycket gott till.

Tortellinisallad kan ätas varm, kall eller mittemellan.

Ingredienser (4 portion)

2 hönsbuljongtärningar
1 liter vatten
kassler, bacon eller skinka i bitar
ca 100 g tärningsbar ost
3-4 portioner tortellini (helst Barillas torkade som är lite fastare än färsk tortellini)
3 ägg
3 msk grädde
salt
2 små zucchini
2 msk olja
lite parmesanflagor
mix av rostade och saltade solros-, pumpakärnor och pinjenötter

Tillagning

Lägg buljongtärningarna i vattnet och koka upp. Tärna osten och köttet under tiden.

Vispa ihop ägg, grädde och salt och gör en äggröra.

När buljongen kokar, lägg i tortellini och koka dem enligt tiden på förpackningen.

Skala zucchinin med en potatisskalare och skär bort ändarna. Skär all zucchini i tunna skivor på längden med en osthyvel. Häll ett par matskedar olja i en stekpanna och fräs skivorna på hög värme tills de blivit brynta och frasiga. Lägg dem på hushållspapper så de får rinna av lite.

Häll bort tortellinibuljongen, blanda allt du lagat i en skål, strö i parmesanflagor och servera, eller ställ in i kylen och ta fram salladen ljummen eller kall lite senare. Kärn- och nötblandningen brukar jag lägga i en skål bredvid.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält