Torsk med smält örtsmör

Den här rätten passar både som vardagslyx och som festrätt. Kanske allra bäst på sommaren då färskpotatisen är godast. Vill man kosta på sig torskrygg blir det ännu godare.

Ingredienser (4 portion)

Fisk
4 torskfiléer
5 cl vatten
1 dl vitt vin
Örtsmör
150 g smör
6-8 timjankvistar
salt
pressad citron
Potatis
400 g färskpotatis
1 knippa dill

Tillagning

Sätt ugnen på 150 grader.

Skrubba färskpotatisen och koka den i saltat vatten.

Rulla ihop fiskfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Häll på vatten, vin och salta något.

Sätt in fisken i ugnen i 10-12 minuter.

Smält smör i en kastrull tillsammans med repad timjan. Smaka av med salt och pressad citron.

Servera potatisen med färsk dill och fisken med citron.

Fler liknande recept