Tonfiskröra

En god och enkel tonfiskröra.

Ingredienser (4 portion)

2 dl creme fraiche
2-3 msk majonnäs
½ finhackad rödlök
1 burk tonfisk (helst bitar i olja)
2 msk kapris
salt
nymald vitpeppar

Tillagning

Blanda samtliga ingredienser väl.

Smaka av med salt och peppar.

Servera på bröd med skivad tomat och rödlöksringar.

You May Also Like

1.Jonatan

Fungerar också med keso istället för creme fraiche om man känner för det. Annars en mycket god röra!
2.desideria

kanon, blev lite väl rinnig bara.. häll inte över så mycket av oljan från tonfisken bara så blir det nog bra! :)
3.Failers

det stank sopor i huset i fem dar Mitt hemmagjorda bröd blev svart Och tomaterna mosade (hur fan skivar man tomater?) en fråga bara: ska man ha: A: lätta smör B: bregott C: becell D: inget smör alls
4.Ingenting

Körde på Keso enligt Jonatans förslag. Halverade majonnäsen. Blev mycket gott, perfekt efter träning med en massa goda proteiner. Rekommenderar att lägga röran på ett rikrigt grovt bröd.
5.Pocky

Jag drog till med 2 burkar tonfisk, blev grymt bra : )
6.Inger Rozén

Har man ingen creme fraiche kan man väl ha vispgrädde?
7.Robert

Ta 5dl gräddfil låt rinna av i kaffefilter över natten. Ta sedan blandas med majonäs och aromat efter smak. Blanda sedan ner en finhackad rödlök med tonfisk efter behag. Går även bra att blanda med krabba..
8.Inger Rozén

likaså bra med gräddfil,majonäs och dill!
9.tina

Gott på grovt bröd och skivat äpple på.
10.Tommy

Receptet är i stort sett perfekt, men en matsked senap fulländar den. Beroende på vilken majonnäs man använder kan en liten skvätt citron behövas. Kapris gillar jag dock inte, så jag brukar utelämna den.
11.Uppriktig

Tog dubbelt av allt, fyrdubblet av löken, svartpeppar ist fr vitpeppar. Godaste tonfisksalladen i mitt liv och har aldrig hittat någon som kunnat leva upp till min farsas som jag käkade när jag var liten.
12.hulken

Gott som fan men lite rinnigt.
13.Hanna

brukar köra hackad inlagd gurka eller bostongurka istället för kapris, funkar fint;-)
14.Carola

Tog Turkisk yoghurt istället....blev supergott. Har då inget problem med rinnig konsistens
15.Krille

Värm i en kastrull med lika delar creme fraiche och tonfisk (i vatten). Salta och peppra efter behag! Som så önskas går det bra att blanda i färsk paprika och/el. franska örter (Santa Maria). Valfri pasta, föredrar själv fusilli! Perfekt när man ska ha något snabblagad mat.
16.Lord J

Tog dubbelt av allt, trippel lök och sen paprika istället för kapris, blev sjukt gott!!


* = Obligatoriskt fält