Smakrikare och krämigare tacopaj får man leta efter. Att denna tacopaj är dessutom lätt och snabb att tillaga och det gör ju inte saken sämre. Hoppa inte över momentet när pajformen med deg vilar i kylskåpet eftersom det gör att pajdegen inte krymper så mycket när man förgräddar den. Finns det barn i sällskapet så gör kan klokast i att göra deras tacopaj-bitar utan jalapeños. Blir det lite tacopaj över så är det utmärkt som matlåda.
Tacopaj
Ingredienser (4 portion)
Deg
2 ½ dl vetemjöl
125 g smör
2-3 msk kallt vatten
Fyllning
400 g nötfärs
1 klick smör eller annat matfett
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 dl crème fraiche paprika chili
1 stor tomat, skivad
1 burk skivade marinerade jalapeños
2-3 dl riven ost
Tillagning
Blanda mjöl och smör till en grynig massa.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och tryck därefter ut den i en normalstor pajform.
Låt vila i kylskåpet i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Förgrädda pajskalet 10 minuter.
Bryn köttfärsen i lite matfett. Tillsätt tacokrydda och vatten. Rör om.
Låt sjuda på svag värme 10-15 minuter. Rör om då och då.
Lägg nötfärsfyllningen i pajskalet.
Bred över crème fraiche.
Fördela tomatskivorna och jalapeños ovanpå.
Strö till sist över osten.
Grädda pajen 10-15 minuter tills den fått fin färg.