Svamp- och skinkstuvning

En god svampstuvning med skinka som passar bra i [a href=*https://www.receptcentralen.se/crepes/*]crêpes[/a], på [a href=*https://www.receptcentralen.se/varma-mackor/*]varm macka[/a] eller till en [a href=*https://www.receptcentralen.se/omelett/*]omelett[/a].

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

2 schalottenlökar, finhackade
300 g champinjoner
50 g smör
150 g rökt skinka
3 dl matlagningsgrädde
2 msk mjöl
1 knippe färsk dragon
salt
peppar
soja

Tillagning

Sautera schalottenlöken i lite smör och lägg åt sidan.

Dela champinjonerna och fräs dem i smör tills de får fin färg. Lägg i schalottenlöken.

Strö över vetemjöl och blanda runt väl.

Häll över matlagningsgrädde och rör runt så att mjölet inte klumpas.

Låt puttra tills stuvningen tjocknar.

Häll i lite soja för att göra stuvningen mörkare i färgen och mer aptitlig.

Smaka av med hackad färsk dragon, salt och peppar.

Tillsätt uppskuren skinka ett par minuter innan servering.

Fler liknande recept