En god svampstuvning med skinka som passar bra i [a href=*https://www.receptcentralen.se/crepes/*]crêpes[/a], på [a href=*https://www.receptcentralen.se/varma-mackor/*]varm macka[/a] eller till en [a href=*https://www.receptcentralen.se/omelett/*]omelett[/a].
Svamp- och skinkstuvning
Ingredienser (4 portion)
2 schalottenlökar, finhackade
300 g champinjoner
50 g smör
150 g rökt skinka
3 dl matlagningsgrädde
2 msk mjöl
1 knippe färsk dragon
salt
peppar
soja
Tillagning
Sautera schalottenlöken i lite smör och lägg åt sidan.
Dela champinjonerna och fräs dem i smör tills de får fin färg. Lägg i schalottenlöken.
Strö över vetemjöl och blanda runt väl.
Häll över matlagningsgrädde och rör runt så att mjölet inte klumpas.
Låt puttra tills stuvningen tjocknar.
Häll i lite soja för att göra stuvningen mörkare i färgen och mer aptitlig.
Smaka av med hackad färsk dragon, salt och peppar.
Tillsätt uppskuren skinka ett par minuter innan servering.