Stekt panerad spätta med en passade sås. Stekt spätta serveras med kokt potatis eller ris.
Stekt spätta med sursöt sås
Ingredienser (4 portion)
8 spättfiléer
1-2 ägg
grovt rågmjöl
vetemjöl
ströbröd
salt
vitpeppar
smör
Sås
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1-2 msk ättikssprit
collorit eller kinesisk soja
salt
vitpeppar
1 msk maizenaredning
Tillagning
Lägg spättfiléerna dubbelt.
Vänd i rågmjöl som är utblandat med lite vetemjöl.
Doppa i uppvispat ägg.
Vänd i ströbröd utblandat med lite salt.
Fräs upp smör, sänk till medelvärme och stek varje dubbelfilé i 2-3 minuter per sida.
Håll filéerna varm i ugnen på c:a 75 grader.
Häll vatten och buljongtärning i en gryta och koka upp.
Färgsätt med collorit och smaka av med ättikssprit, salt och vitpeppar.
Fräs ur stekpannan med lite vatten och blanda i det i kastrullen.
Servera spättan med sås, potatis, citronklyftor och grönsaker.
Red med maizenaredning.