Stekt spätta med sursöt sås

Stekt panerad spätta med en passade sås. Stekt spätta serveras med kokt potatis eller ris.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

8 spättfiléer
1-2 ägg
grovt rågmjöl
vetemjöl
ströbröd
salt
vitpeppar
smör
Sås
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1-2 msk ättikssprit
collorit eller kinesisk soja
salt
vitpeppar
1 msk maizenaredning

Tillagning

Lägg spättfiléerna dubbelt.

Vänd i rågmjöl som är utblandat med lite vetemjöl.

Doppa i uppvispat ägg.

Vänd i ströbröd utblandat med lite salt.

Fräs upp smör, sänk till medelvärme och stek varje dubbelfilé i 2-3 minuter per sida.

Håll filéerna varm i ugnen på c:a 75 grader.

Häll vatten och buljongtärning i en gryta och koka upp.

Färgsätt med collorit och smaka av med ättikssprit, salt och vitpeppar.

Fräs ur stekpannan med lite vatten och blanda i det i kastrullen.

Servera spättan med sås, potatis, citronklyftor och grönsaker.

Red med maizenaredning.

Fler liknande recept