Klassisk pastarätt som är det närmsta man kommer spaghetti med köttfärssås i Italien.
Spaghetti Bolognese
Ingredienser (4 portion)
1 gul lök
1 morot
1 stjälk blekselleri
2 msk olivolja
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
500 g nötfärs
½ burk hela tomater
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 dl torrt vitt vin
1 dl mjölk
½ krm muskot
2 msk hackad färsk basilika
1 dl vatten
spaghett
riven parmesanost
Tillagning
Skala och finhacka morot och lök.
Finhacka sellerin.
Fräs i oljan och hälften av smöret c:a 5 minuter i en stekpanna på stark värme under konstant omrörning.
Skala och hacka vitlöken.
Tillsätt vitlök, köttfärs, salt och peppar. Bryn tills nötfärsen är genomstekt.
Hacka de hela tomaterna och tillsätt den tillsammans med vinet och låt vinet koka in.
Tillsätt mjölk och muskot och låt mjölken koka in.
Koka pastan al dente och blanda den med det resterande smöret.
Servera med nyriven parmesan och hackad basilika.