Enklare festrätt eller festligare vardagsrätt, välj själv. Fläskfilé som först bryns och sen tillagas i ugn blir mörare och saftigare än om den steks i skivor på spisen. Tillsammans med rotfrukterna blir det dessutom en riktigt nyttig rätt.
Snabb och enkel fläskfilé i ugn
Ingredienser (4 portion)
600-700 g fläskfilé
2 stora morötter
1 liten rotselleri
2 stora palsternackor
8 potatisar
salt
nymalt svartpeppar
olivolja
Sås
2 dl creme fraiche
2 msk hackad gräslök
1 tsk flytande honung
2 tsk dijonsenap
salt
nymald svartpeppar
Tillagning
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ingredienserna till såsen och ställ kallt.
Skala och tärna rotfrukterna.
Koka rotfrukterna i 5 minuter och låt dem rinna av i ett durkslag.
Lägg rotfrukterna i en ugnsform och salta.
Putsa fläskfilén och skär den i 4-5 bitar.
Bryn fläskfilén runt om och lägg den ovanpå rotfrukterna.
Ställ in i ugnen i 20-25 minuter.
Servera genast. Glöm inte såsen.