
En klassisk rätt till havs som fungerar bäst på sjön. Ingen avancerad matlagning men ändå gott.
En klassisk rätt till havs som fungerar bäst på sjön. Ingen avancerad matlagning men ändå gott.
3 stora gula lökar
500 g innanlår i tunna skivor
1 msk klick smör
12 medelstora potatisar, skurna i skivor
1 flaska mörk öl
3 dl kalvfond
lagerblad
salt
vitpepparkorn
persilja
Skiva löken och stek den på låg värme i smör. Flytta över till en gryta.
Stek köttet hastigt så att det får en fin stekyta.
Skala och skiva potatisen i halvcentimeter tjocka skivor.
Varva potatis och kött i grytan.
Lägg i lagerblad och 10 vitpepparkorn. Häll i buljong och öl.
Koka upp och låt puttra i c:a en timma.
Smaka av med salt och peppar. Strö eventuellt över hackad persilja.