Sjömansbiff

En klassisk rätt till havs som fungerar bäst på sjön. Ingen avancerad matlagning men ändå gott.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

3 stora gula lökar
500 g innanlår i tunna skivor
1 msk klick smör
12 medelstora potatisar, skurna i skivor
1 flaska mörk öl
3 dl kalvfond
lagerblad
salt
vitpepparkorn
persilja

Tillagning

Skiva löken och stek den på låg värme i smör. Flytta över till en gryta.

Stek köttet hastigt så att det får en fin stekyta.

Skala och skiva potatisen i halvcentimeter tjocka skivor.

Varva potatis och kött i grytan.

Lägg i lagerblad och 10 vitpepparkorn. Häll i buljong och öl.

Koka upp och låt puttra i c:a en timma.

Smaka av med salt och peppar. Strö eventuellt över hackad persilja.

Fler liknande recept