
En lättlagad vardagsrätt för den som gillar mat med lite sting i. Är det någon i sällskapet som är känslig kan man låta bli att bre sambalpasta på en av kycklingfiléerna.
En lättlagad vardagsrätt för den som gillar mat med lite sting i. Är det någon i sällskapet som är känslig kan man låta bli att bre sambalpasta på en av kycklingfiléerna.
4 kycklingfiléer
smör
1-2 msk sambal oelek
2 msk torkad oregano
1 msk flytande honung
3 msk olivolja
20 svarta oliver
15 körsbärstomater
Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en ungsfast form med lite smör och lägg i kycklingfiléerna.
Blanda sambal sambal oelek, torkad oregano, flytande honung och olivolja. Bred ut sambalpastan på kycklingfiléerna.
Sätt in kycklingfiléerna i i ugnen och grädda i 5 minuter.
Ta ut kycklingen. Strö på oliver och körsbärstomater. Grädda i ytterligare 10 minuter. Kontrollera så att kycklingen är genomstekt.
Servera sambalkycklingen med kokt ris.