Saltimbocca

Snabblagad italiensk husmanskost behöver inte vara liktydigt med pizza eller pasta. Saltimbocca betyder “hoppa in i munnen” och det är precis vad den gör om den görs rätt. Detta recept heter “Saltimbocca alla Romana” som är den mest omtyckta varianten. Köttet kan bytas ut mot lövbiff.

Ingredienser (4 portion)

4 skivor kalvschnitzel (150 g stycket)
8 skivor lufttorkad skinka
8 blad färsk salvia
salt
vitpeppar
2 msk olivolja
2 dl vitt vin

Tillagning

Täck varje kalvschnitzel med en skiva luftorkad skinka, två salviablad och krydda lätt.

Rulla ihop köttet och fäst med tandbetare.

Hetta upp olivoljan i en traktörpanna eller en stekpanna med lock.

Lägg i köttet och ge dem hastigt lite fin färg runt om.

Häll på vinet, sänk värmen och lägg på lock. Efterstek i några minuter.

Servera saltimboccan med kokt färsk potatis.

Fler liknande recept