Spicy och snabblagad räkpanna. Servera med bröd och/eller ris.
Räkpanna Indienne
Ingredienser (4 portion)
700 g räkor med skal
1 röd paprika
1 grön paprika
1 purjolök
2 tsk curry
olivolja
3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
2 dl vispgrädde
salt
nymald svartpeppar
1-2 tsk sambal oelek
Tillagning
Skala räkorna.
Kärna ur och tärna paprikorna.
Ansa, skölj och strimla purjolöken.
Fräs lite olivolja med curryn.
Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa några minuter utan att de får färg.
Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och krossade tomater.
Låt sjuda c:a 5 minuter.
Tillsätt grädden. Smaka av med salt, svartpeppar och sambal.
Blanda i räkorna och låt allt bli varmt.
Servera med kokt ris och/eller bröd till.