Räkpanna Indienne

Spicy och snabblagad räkpanna. Servera med bröd och/eller ris.

Ingredienser (4 portion)

700 g räkor med skal
1 röd paprika
1 grön paprika
1 purjolök
2 tsk curry
olivolja
3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
2 dl vispgrädde
salt
nymald svartpeppar
1-2 tsk sambal oelek

Tillagning

Skala räkorna.

Kärna ur och tärna paprikorna.

Ansa, skölj och strimla purjolöken.

Fräs lite olivolja med curryn.

Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa några minuter utan att de får färg.

Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och krossade tomater.

Låt sjuda c:a 5 minuter.

Tillsätt grädden. Smaka av med salt, svartpeppar och sambal.

Blanda i räkorna och låt allt bli varmt.

Servera med kokt ris och/eller bröd till.

Fler liknande recept