
Crêpes med räkfyllning som är enkla att göra och förföriskt goda. Ät en krispig grönsallad med vinegrette till och drick ett gott sauvignon blanc-vin.
Crêpes med räkfyllning som är enkla att göra och förföriskt goda. Ät en krispig grönsallad med vinegrette till och drick ett gott sauvignon blanc-vin.
8 st tunna pannkakor
4 dl grädde
beurre manié (pastaredning på lika delar smör och mjöl)
salt
vitpeppar
3 msk pressad citron
0,5 dl färsk dill
150 g skalade räkor
smör
1 dl grovt riven grevé-ost
4 citronklyftor
Koka upp grädden. Sätt ugnen på 200 grader.
Klicka i beurre manié under ordentlig omrörning. Koka i några minuter. Upprepa tills konsistensen är bra.
Krydda med salt, vitpeppar, den pressade citronen och dillen.
Ta bort kastrullen från plattan och blanda i räkorna.
Dela fyllningen lika mellan de åtta pannkakorna och vik ihop dem. Lägg dem i en smord form. Strö på den rivna osten.
Grädda mitt i ugnen tills osten smält.