Ett snabblagat potatistillbehör som passar bra till de flesta kötträtter. Potatiskakan blir klar på strax över halvtimmen.
Potatiskaka
Ingredienser (4 portion)
600-700 g potatis av fast sort
salt
nymald svartpeppar
1 liten gul lök
2-3 msk smör
Tillagning
Skala potatisen och riv den grovt i en matberedare. Skölj i kallt vatten.
Skala och strimla löken i en matberedare.
Fräs löken i smör.
Lägg i den rivna potatisen, krydda med salt och peppar och blanda med löken.
Tryck till så att det blir en kaka.
Stek i medelvarm panna i c:a 15-20 minuter.
Vänd potatiskakan försiktigt när den har fått färg på undersidan. Här kan man behöva ta hjälp av en tallrik som får agera mellanstation i vändfasen.
Tillsätt lite matfett om potatisen verkar torr och stek ca 10-15 minuter på andra sidan.