
Ett snabblagat potatistillbehör som passar bra till de flesta kötträtter. Potatiskakan blir klar på strax över halvtimmen.
Ett snabblagat potatistillbehör som passar bra till de flesta kötträtter. Potatiskakan blir klar på strax över halvtimmen.
600-700 g potatis av fast sort
salt
nymald svartpeppar
1 liten gul lök
2-3 msk smör
Skala potatisen och riv den grovt i en matberedare. Skölj i kallt vatten.
Skala och strimla löken i en matberedare.
Fräs löken i smör.
Lägg i den rivna potatisen, krydda med salt och peppar och blanda med löken.
Tryck till så att det blir en kaka.
Stek i medelvarm panna i c:a 15-20 minuter.
Vänd potatiskakan försiktigt när den har fått färg på undersidan. Här kan man behöva ta hjälp av en tallrik som får agera mellanstation i vändfasen.
Tillsätt lite matfett om potatisen verkar torr och stek ca 10-15 minuter på andra sidan.