En smakrik rätt för den som gillar både potatis och pasta. Gnocchi (uttalas “njåcki”) och är en potatisbaserad variant som är lätt och rolig att göra själv.
Potatisgnocchi med knaperstekt bacon
Ingredienser (4 portion)
Potatisgnocchi
½ kg potatis
3 msk riven parmesanost
1 äggula
3 ½ dl vetemjöl
riven muskot
Tillbehör
1 pkt bacon
3 kvistar salvia
4 msk olivolja
12 halverade cocktailtomater
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
½ dl hyvlad parmesanost
Tillagning
Skala, koka potatisen mjuk och pressa potatisen.
Blanda med 3 msk parmesanost, äggula och vetemjöl till en något kladdig deg.
Knåda den smidig i några minuter.
Dela degen i 4 delar, rulla varje del till en 2 cm tjock rulle, skär i 2 cm långa bitar.
Strimla och stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
Stek salviabladen i olivolja med tomater och pressad vitlök på svag värme.
Koka gnocchin i lättsaltat vatten tills de flyter upp till ytan (tar 2-3 minuter).
Låt rinna av och stek dem sedan i olivolja så att de får en fin yta.
Servera med knaperstekt bacon, hyvlad parmesan, salvia, tomater, salt och peppar.