En av de enklaste och billigaste pizzorna. Man kan välja om man vill ha både tomatsås och skivad färsk tomatsås på sin vesuvio. Vill man göra vesuvio-pizzan extra barnvänlig kan man byta ut tomatsåsen mot ketchup.
Pizza Vesuvio
Ingredienser (4 portion)
Pizzadeg
25 g jäst
2 dl kallt vatten
2 msk olivolja
½ tsk salt
2 dl durumvetemjöl
4-5 dl vetemjöl
Vesuviofyllning
1-2 dl tomatsås
200 g kokt skinka, skivad
2-3 dl riven ost
torkad oregano
ev. 1-2 färska tomater, skivade
Tillagning
Smula ner jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet.
Tillsätt resten av vattnet, olivolja, salt och nästan allt mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg.
Låt jäsa minst i en timme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut degen till två fyrkanter stora som ungsplåtar.
Lägg degen på ungsplåtar som är smorda eller med bakplåtspapper.
Bred ut tomatssås på botten.
Strö ut skinkan.
Lägg på eventuella tomater.
Strö över ost och oregano.
Grädda mitt i ugnen c:a 10 minuter.