Pizza Bianca

En ren och enkel pizza utan tomatsås. Det här är pizza Bianca (vit pizza) som den serveras i Rom, vill man ha den som i Rinkeby, Oxie eller Mölndal får man prata med den lokala pizzabagaren där.

[ssba-buttons]

Ingredienser (1 portion)

200-300 g mozzarella
olivolja
flingsalt
Pizzadeg
25 g jäst
1 tsk honung
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
2 dl ljummet vatten
4-5 dl vetemjöl special

Tillagning

Pizzadeg: Blanda jäst, salt, olivolja och fingervarmt vatten (37 grader) i bunke.

Rör i mjöl, liti omgångar, tills degen blir fastt och smidig. (Spara resten av mjölet till utbakning.)

Jäs degen i bunken under bakduk i 30-40 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela degen på 2 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.

Lägg den utkavlade pizzabottnen på en olivoljesmord plåt.

Riv mozzarellan och strö över.

Ringla på olivolja och strö på salt.

Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Servera genast.

Fler liknande recept